NIEUWS

***** 20/02/2017
van 12/06/2017 t/m 20/06/2017 is onze werkplaats gesloten. De laatste zendingen daarvoor worden op 09/06/2016 verstuurd, orders die in deze tijd worden geplaatst worden na 20/06/2017 in behandeling genomen.

***** 10/02/2017
In de periode van 6 t/m 11 maart wordt op ons industrieterrein glasvezel aangelegd, wij kunnen dan iets lastiger bereikbaar zijn.

ouder nieuws:
***** 01/12/2016
Wij verzenden de laatste pakketten dit jaar op 22 december,
onze werkplaats is gesloten van 24 december tot 2 januari.
In deze periode worden geen orders verwerkt, en ook geen pakketten verzonden.

***** 01/12/2016
Van vrijdag 10 juni 2017 t/m dinsdag 20 juni 2017 is ons bedrijf gesloten,
wij genieten dan van een weekje Le Mans om ons motorsportgevoel te verstevigen.
In deze periode worden geen orders verwerkt, en ook geen pakketten verzonden.

***** 01/9/2016
Van vrijdag 7 oktober t/m maandag 24 oktober 2016 is ons bedrijf gesloten,
wij genieten dan van onze vakantie.
In deze periode worden geen orders verwerkt, en ook geen pakketten verzonden.


***** 16/7/2016
Van woensdag 13 juli 2016 t/m maandag 25 juli 2016 is ons bedrijf kort gesloten,
onze werkplaats is gesloten van 13 juli tot ca. 6 augustus,
maar in deze periode worden uw orders wel normaal afgehandeld en verzonden.


***** 19/2/2016
Het begint aardig druk te worden in onze restauratie afdeling,
vanaf begin maart 2016 dient u rekening te houden met een stevige levertijd, die kan oplopen tot 3 maanden. Wij proberen alle opdrachten die voor 31 maart binnenkomen voor de zomervakantie af te leveren, testwerkzaamheden hebben in de zomermaanden voorrang op restauratie opdrachten!


***** 15/3/2015
Let op:

Wij nemen in de zomermaanden geen restauratie-werkzaamheden meer aan, dit kan alleen nog maar in de wintermaanden.
Het is onmogelijk de testwerkzaamheden in de zomer te combineren met restauratie, omdat het overgrote deel van de voertuigeigenaren door onzorgvuldige planning te veel haast heeft.

Haastige spoed is zelden goed, zo ook spoed bij de restauratie van de carburateurs van uw geliefde klassieker. Restauratie opdrachten zijn welkom tussen 1 september en 31 maart, over het algemeen kunnen deze opdrachten dan nog voor de zomer worden afgerond. U kunt uiteraard wel opdrachten aanleveren na 1 april, echter hiermee wordt naar grote waarschijnlijkheid dus pas na de zomer begonnen.

Buiten de merken SU en Weber restaureren wij geen carburateurs van voertuigen met een bouwjaar na 1970, voor deze merken kunt u servicemateriaal via onze webshop aanschaffen, voor een groot aantal populaire youngtimers is voor een reŽel bedrag een nieuwe vervangende carburateur leverbaar, vraag ons advies.


****** 5/1/2015
Vanaf 2014 worden de onderdelen voor de engelse Zenith en Zenith/Stromberg steeds slechter uitgeleverd, u dient hierbij rekening te houden met levertijden die vlot richting twee maanden lopen voor materiaal wat wij zelf niet meer op voorraad houden.


****** herhaling van 1/5/2013:
Vanaf eind 2012 worden onderdelen voor de Pierburg 175CD (Mercedes, BMW, Volvo, Saab) steeds zeldzamer, voor Mercedes, BMW en Saab geldt, dat de gasnaalden en sproeiers definitief niet meer leverbaar zijn, de kunststof sproeiers voor de Volvo en de naalden voor de B21 motor zijn nog mondjesmaat leverbaar, hierbij geldt op=op.
Wilt u in verband met de aangekondigde regeringsmaatregelen uw auto terugbouwen van LPG naar benzine, dan dient u zich te realiseren, dat dit wel eens de hoofdoorzaak voor het afscheid van uw geliefde klassieker zou kunnen betekenen.


***** 25/10/2013
Er zijn een aantal carburateurs welke wij NIET (meer) acceptabel vinden voor restauratie. Deels door de slechte kwaliteit van het basismateriaal, deels door de verkrijgbaarheid van onderdelen, deels omdat restauratie in veel gevallen veel te duur wordt t.o.v. de originele auto. (Dit laatste is ons oordeel, wanneer u daar anders over denkt, kunt u uiteraard altijd overleggen).

Over het algemeen geldt dit voor carburateurs van voertuigen van na 1975 (uitgezonderd SU, Weber en Zenith/Stromberg), waarbij voor veel modellen nog steeds een nieuwe vervangende Weber carburateur leverbaar is. Daarnaast zijn de volgende merken/soorten niet acceptabel voor een complete restauratie: Aisan, FoMoCo, Hitachi, Holley, Keihin, Mikuni, Nikki, Pierburg, Rochester.

Eventuele deel-werkzaamheden als lagering van assen kunnen hiervoor vaak wel worden uitgevoerd,
en voor veel van deze merken hebben wij wel servicemateriaal, dat u in onze webshop kunt bestellen.

***** 10/10/2013
Misschien hoorde u het nieuws, daarom hier even wat duidelijkheid:
Het pand van onze buren, Moderna bv in Gramsbergen, is in de vroege ochtend van 10/10/2013 geheel door brand verwoest. Hoewel ons pand vlak naast de plaats des onheils staat, en de wind onze kant op stond,
is de brandweer in staat geweest om het geheel te redden. De buitenzijde van ons pand is wat gehavend,
we hebben wat lekkage doordat de brandweer alles goed nat hield, maar binnenin zijn alle carburateur delen, en alle opdrachten waaraan wij op dit moment werken, er zonder kleerscheuren afgekomen.
Het kan zijn dat we door alle commotie wat vertraging oplopen, maar u hoeft zich geen zorgen te maken over uw carburateurs.

Onze dank gaat uit naar alle brandweerlieden van de korpsen Gramsbergen, Hardenberg, De Krim, Coevorden, Dedemsvaart en Balkbrug, die zich heel erg hebben ingespannen, om een stuk autohistorisch erfgoed te bewaren!!

****** 1/5/2013
Vanaf eind 2012 worden onderdelen voor Pierburg 175CD (Mercedes, BMW, Volvo, Saab) steeds zeldzamer, voor Mercedes, BMW en Saab geldt, dat de gasnaalden en sproeiers definitief niet meer leverbaar zijn, de kunststof sproeiers voor de Volvo en de naalden voor de B21 motor zijn nog mondjesmaat leverbaar, hierbij geldt op=op.
Wilt u in verband met de aangekondigde regeringsmaatregelen uw auto terugbouwen van LPG naar benzine, dan dient u zich te realiseren, dat dit wel eens de hoofdoorzaak voor het afscheid van uw geliefde klassieker zou kunnen betekenen.